LegalTech:

eerlijk, open en persoonlijk juridisch advies

LegalTech: de passie van Wilma van de Meerakker

In 1996 studeerde Wilma van de Meerakker af op het gebied van Recht & Informatisering aan de Universiteit van Tilburg. Wilma stelde voor verschillende opdrachtgevers algemene voorwaarden en contracten op voor gebruik op internet. Ze werkte 11 jaar bij Patentwerk en bouwde mee aan de organisatie. Voor de klanten van Patentwerk stelde ze verschillende soorten overeenkomsten op, zoals geheimhoudings- samenwerkings- en licentieovereenkomsten. Na 11 jaar maakte ze de keuze om als zelfstandige verder te gaan. Sinds 2009 geeft ze met LegalTech eerlijk, open en persoonlijk juridisch advies op het gebied van intellectueel eigendomsrecht. Hierin is alle ruimte voor emotie, zakelijkheid en authenticiteit, waarden die voor haar enorm belangrijk zijn. Het is haar passie mensen en organisaties die deze waarden ook respecteren met haar kennis en ervaring verder te helpen.

Enkele voorbeelden van Wilma's werk:

  • Wilma stelde een juridisch kader op voor het gebruik van een methode door freelancers voor een bureau op onderwijskundig gebied.
  • Wilma verdedigde de belangen van een cliënt in een geval van inbreuk op haar auteursrechten. Ze vond een oplossing waar beide partijen tevreden over waren en die het beste was voor haar cliënt.
  • Wilma zette de juridische structuur op voor een bedrijf wat een automatiseringsysteem heeft ontwikkeld en wilde gaan samenwerken met anderen. Ze adviseerde over de structuur en regelde ook i-depots, licentiecontracten, geheimhoudingsverklaringen en paste de algemene voorwaarden van het bedrijf aan.

Mail Wilma van de Meerakker voor een kennismaking of een eerlijk, open en persoonlijk juridisch advies.